newmap

Ecowater Systems Europe

Ecowater Systems Europe

Ecowater Systems Europe is een bedrijf actief in waterbehandeling, dat zijn zetel voor de Benelux heeft in het Vlaamse Olen. Het bedrijf bestaat reeds sinds 1925 en heeft als visie zacht en zuiver water aanbieden aan iedereen. In samenwerking met Edison Energy werd op de magazijnen en burelen van Ecowater te Olen een fotovoltaïsch project van 208 kWpiek of 1100 panelen geïdentificeerd als optimale projectgrootte om de energiekosten te reduceren én de ecologische voetafdruk maximaal te verminderen.


Ordal Water

Ordal Water

Ordal te Ranst is sinds 1938 een toonaangevende producent van natuurlijke mineraalwaters, limonades, fruitsappen en siropen. Hiervoor wordt beroep gedaan op zuiver Ordal-bronwater. Gekend in heel Vlaanderen heeft Ordal sinds kort ook het label streekproduct gekregen. Samen met het management van Ordal werd gekozen om via hernieuwbare energiebronnen maximaal in te staan voor de eigen energieconsumptie. Op de nieuwe bedrijfshal werd een fotovoltaïsch systeem geïnstalleerd met 475 modules goed voor een piekvermogen van 142 kW.


Jaga Radiatoren

Jaga Radiatoren

Al ruim 40 jaar levert Jaga nieuwe concepten en producten binnen de verwarmingswereld.Met haar 500 medewerkers is Jaga actief in meer dan 40 landen, met vestigingen in onder andere België, Frankrijk, Tsjechië, Nederland, Engeland, Duitsland en Canada. Jaga wenste met dit project zijn energiefactuur aan te pakken en heeft hierbij Edison Energy als partner onder de arm genomen. Zo kwamen we tot een project van 2016 panelen op een dakoppervlakte van 35000 m2 met een piekvermogen van 574 kWp en goed voor elektriciteitsvoorziening voor 172 gezinnen.


Multiline Licht

Multiline Licht

In 1982 startte Multiline met het ontwikkelen en produceren van verlichtingsarmaturen. Vandaag, 25 jaar later, is Multiline uitgegroeid tot een vaste waarde op de verlichtingsmarkt. Al deze jaren heeft de familie Rahne samen met de gekwalificeerde medewerkers gestreefd naar de hoogste kwaliteit. In nauwe samenwerking met Multiline Licht werd een project op maat van de energieconsumptie uitgewerkt. Met 884 panelen of 252 kWp geïnstalleerd fotovoltaïsch vermogen, goed voor om en bij de 75 gezinnen.


Tubobel

Tubobel

Tubobel ontstond op het einde van 1998 door de fusie van twee fabrikanten van geprefabriceerde betonproducten voor de wegenbouw, enerzijds Belema en anderzijds Bonna. De totale productie werd overgebracht naar Tessenderlo waar Belema sinds 1972 gevestigd was. Tubobel produceert jaarlijks ongeveer 200 km buizen in gewapend en ongewapend. Om de impact van hun energiefactuur te verlagen hebben ze in samenwerking met Edison Energy gekozen voor een fotovoltaïsche installatie op hun bedrijfshal. Hierdoor werd een installatie gerealiseerd van 287 kWp, welke overkomt met het verbruik van 85 gezinnen.


Heylen (Wienerberger)

Heylen (Wienerberger)

Steenfabriek Heylen produceert gevelstenen te Veldwezelt en heeft meer dan 100 jaar ervaring in de sector van de steenbakkerijen. Jaarlijks worden meer dan 60 miljoen stenen geproduceerd. Gezien het gaat om een zeer energie-intensief productieproces werd begin 2011 samen met Edison Energy gekeken op welke manier hier bespaard kan worden. Zo kwamen we tot een mooi project van 2184 panelen dat een piekvermogen van 611 kWp heeft en goed is voor elektriciteitsvoorziening van 183 gezinnen.


Golfkarton Soenen

Golfkarton Soenen

Soenen Golfkarton werd in 1964 gesticht door Dhr Louis Soenen-Detilleux. Soenen is een grote speler in het vervaardigen van golfkarton. Hiervoor zijn ze gevestigd in Hooglede. Hun bedrijfshal met een totale bedrijfsoppervlakte van 100 000 m² biedt alle mogelijkheden om op de meest uiteenlopende eisen van hun klanten in te spelen. Op deze daken werd samen met Edison Energy een project gerealiseerd van in totaal maar liefst 20944 panelen voor een totaal van 4031 kWp. Dit park produceert het equivalent van het verbruik van 1203 gezinnen op jaarbasis.


Windpark Tessenderlo-Beringen

Windpark Tessenderlo-Beringen

Edison Energy Green bouwt 2 windturbines langsheen het Albertkanaal in industriezone Ravenshout te Tessenderlo/Beringen. De turbines worden ingeplant op de site van Tubobel. De turbines van maximaal 2 x 2,3 MW zullen lokaal stroom leveren aan Tubobel, naast de reeds bestaande zonne-installatie. De resterende energie wordt in het net geïnjecteerd. In totaal kunnen het equivalent van 2600 gezinnen van groene stroom voorzien worden.


Grafische Groep Tuerlinckx

Grafische Groep Tuerlinckx

Grafische Groep Tuerlinckx groeide uit tot 1 van de belangrijkste drukkerij-uitgeverijen van België en wordt momenteel geleid door afgevaardigd bestuurders Jan Tuerlinckx en Tine Tuerlinckx. Begin 2001 is het hele bedrijf verhuisd naar de industriezone van Molenstede (Diest) met een nieuwe bedrijfsoppervlakte van ongeveer 12.000 vierkante meter. Het is op dit bedrijfsdak dat samen met Edison Energy een project op maat van de energieconsumptie werd uitgewerkt. Dit resulteerde in een project van 287 kWp en 1008 panelen. Goed voor elektriciteitsvoorziening voor 72 gezinnen.


Banden de Condé

Banden de Condé

Banden De Condé kan buigen op een ervaring van 77 jaar binnen de wereld van de banden. In de loop der jaren werden ook het aantal kernactiviteiten uitgebreid, oa met het herrubberen van banden en het oprichten van een eigen pechverleningsdienst. Gezien het bedrijf toch een niet te verwaarlozen elektriciteitsconsumptie heeft, werd in 2010 samen met Edison Energy een hernieuwbare energieproject opgezet om de elektriciteitsconsumptie maximaal terug te dringen. Op de bestaande gebouwen werden 2840 PV-modules geïnstalleerd die een totaal piekvermogen van 653 kWp kunnen opwekken. Op deze manier wordt elektriciteit opgewekt gelijk aan het verbruik van 196 gezinnen.

 


Clova

Clova

Sinds de oprichting in 1972 is Clova geëvolueerd naar een bedrijf dat aan alle kledij- en linnenbehoeften van de verzorgingssector kan voldoen. De diensten zijn ondergebracht in een bedrijf met een oppervlakte van 5000 m². Gesitueerd in Wommelgem beschikken zij over een ideale uitvalbasis voor toeleveringen in het ganse land. Daarnaast wordt voor het residentiële linnen een productie-unit van 2.500 m² gebruikt die grenst aan het bestaande bedrijf en die een gloednieuwe wasserij huisvest specifiek voor het behandelen en afwerken van bewonerslinnen. Op deze beide hallen werd een fotovoltaïsch systeem geïnstalleerd met 828 modules goed voor een piekvermogen van 236 kWp. Als we dit uitdrukken als equivalent wordt elektriciteit opgewekt voor 71 gezinnen.


Rofix

Rofix

Rofix werd in 1978 door de heer Robert Vaessen opgericht. De hoofdzetel bevindt zich sinds 1986 in Dilsen-Stokkem. In de laatste 20 jaar heeft Rofix zich ontwikkeld tot een specialist in radiatorbevestigingen, bevestigingstoebehoren en luchtverhitters. Met rond 200 medewerkers in 4 productiebedrijven in België, Polen en China behoren zij wereldwijd tot de grootste bedrijven op het gebied van de bevestigingstechniek. In samenwerking met Edison werd een fotovoltaïsch project van 285 kWp of 1008 panelen geïdentificeerd als optimale projectgrootte om de ecologische voetafdruk maximaal te verminderen. Dit park produceert het equivalent van het verbruik van 85 gezinnen op jaarbasis.


Windpark Waasmunster

Windpark Waasmunster

Edison Energy bekwam de bouw- en milieuvergunning voor de bouw van 3 turbines langsheen de E17 in Sint-Niklaas / Waasmunster. Dit project zal in totaal een equivalent van 4000 gezinnen van groene stroom kunnen voorzien en is ingeplant in landbouwgebied vlak langsheen de bestaande parking langsheen de E17.


PPG Coatings

PPG Coatings

PPG Coatings is producent van onder andere de merken Sigma Coating en Histor. Met meer dan 205 Belgische collega’s zijn zij een topspeler in verf en toebehoren.PPG Coatings draagt het milieu nauw aan het hart met onder andere het Ecoplus label en het Eco Collect programma wat afval tot een minimum herleid. Om hun energiebehoeften te verminderen namen ze Edison Energy onder de arm als partner. Op de site in Hasselt werd een fotovoltaïsch systeem geïnstalleerd met 1008 panelen goed voor een piekvermogen van 282 kWp.

 


Meubelen Verhaegen

Meubelen Verhaegen

Meubelen Verhaegen is reeds sinds 1963 actief in het produceren en verdelen van meubels vanuit Betekom. Doorheen de jaren werd een atelier van meer dan 9.000m² uitgebouwd en werd het bedrijf een begrip in Aarschot en omstreken. In samenwerking met Edison werd op de magazijnen en toonzalen een fotovoltaïsch project van 688 kWp of 2992 panelen geïdentificeerd als optimale projectgrootte om de ecologische voetafdruk maximaal te verminderen. Dit park produceert het equivalent van het verbruik van 206 gezinnen op jaarbasis.


Rodiers en Zonen

Rodiers en Zonen

Rodiers & Zonen is een groothandel in groenten, fruit en exoten en werkt al 50 jaar vanuit Herk-de-Stad. Rodiers wenste met dit project zijn energiefactuur aan te pakken en heeft hierbij Edison Energy als partner onder de arm genomen. Zo kwamen we tot een project van 1066 panelen dat een piekvermogen van 252 kWp heeft en goed is voor elektriciteitsvoorziening van 76 gezinnen.

 


Alva

Alva

Alva verse vruchten is al sinds 1945 gespecialiseerd in de verdeling van groenten en fruit. Ondertussen leiden 9 kinderen van Albert Vanstraelen het bedrijf nog steeds met grondregels eerlijkheid, betrouwbaarheid en service. Alva wenste met dit project zijn energiefactuur aan te pakken en heeft hierbij Edison Energy als partner onder de arm genomen. In 2011 kwam het dan tot de realisatie van een fotovoltaïsch project met 952 panelen voor een totaal piekvermogen van 267 kWp.

 


Drukkerij Van Der Poorten

Drukkerij Van Der Poorten

Drukkerij Van der Poorten is sedert meer dan een halve eeuw gespecialiseerd in het maken van tijdschriften, boeken, brochures, jaarverslagen en catalogi. Ze beschikken over een hoogtechnologisch machinepark en hebben samen met Edison Energy eind 2010 de mogelijkheid bekeken om een gedeelte van hun energieverbruik te halen uit hernieuwbare bronnen. In 2011 kwam het dan tot de realisatie van een fotovoltaïsch project op maat van Drukkerij Van Der Poorten, door de installatie van 1396 modules met een totaal piekvermogen van 321 kWp. Dit project weerspiegelt het belang van ecologie en het bedrijf in de maatschappij door elektriciteit op te wekken voor bijna 100 gezinnen.


Provan

Provan

Provan werd opgericht in 1998 en is gespecialiseerd in het bewerken van metalen, meer bepaald laser- en plaatbewerking, profielbewerking, laswerken en assemblage.

Om de impact van hun energiefactuur te verlagen hebben ze in samenwerking met Edison Energy gekozen voor een fotovoltaïsche installatie op hun bedrijfshal. Hierdoor werd een installatie gerealiseerd van 275 kWp, welke overkomt met het verbruik van 83 gezinnen.

 


Echo

Echo

Echo werd in 1950 gesticht door Dhr. Eduard Cuyvers. Echo is gespecialiseerd in het vervaardigen van betonproducten. Sinds de start van de onderneming is deze van een lokaal ambachtelijk atelier uitgegroeid tot een internationale industriële groep.

Daarnaast ontstaat in de jaren 90 een zelfstandige entiteit die zich specialiseert in het ontwikkelen van productietechnieken en –machines voor de betonindustrie, namelijk Echo Engineering. Echo Engineering commercialiseert nu zelf de ontwikkelde knowhow wereldwijd en verkoopt deze aan andere betonproducenten. lees verder


ESPA

ESPA

ESPA is al jaren actief in de sector van de feestartikelen. Een aantal jaar geleden trokken ze in de oude gebouwen van Radson op het industrieterrein Centrum-Zuid in Houthalen, een gebouw van om en bij de 15.000m². ESPA wenste met dit project zijn energiefactuur aan te pakken en heeft hierbij Edison Energy als partner onder de arm genomen. Zo kwamen we tot een prachtig project van 5805 panelen dat een piekvermogen van 1103 kWp heeft en goed is voor elektriciteitsvoorziening van 331 gezinnen.


Camping GT

Camping GT

Camping G.T. Keiheuvel te Balen biedt camping- en sportfaciliteiten aan in het groene recreatiegebied de Keiheuvel te Balen. Gezien met deze activiteit toch een bepaalde elektriciteitsconsumptie gepaard gaat werd in 2010 samen met Edison Energy een hernieuwbare energieproject opgezet om de elektriciteitsconsumptie maximaal terug te dringen. Op de bestaande sporthal werden 621 PV-modules geïnstalleerd die een totaal piekvermogen van 118 kWp kunnen opwekken. Op deze manier wordt elektriciteit opgewekt gelijk aan het verbruik van 35 doorsnee gezinnen.


Bouwteam Vanhove

Bouwteam Vanhove

Op de daken van de voormalige Santens fabrieksgebouwen in Veurne werd in samenwerking met Bouwteam Vanhove een zeer mooi PV-project uitgewerkt. Bouwteam Vanhove is actief in de bouwsector en wenste met dit project zijn energiefactuur aan te pakken en heeft hierbij Edison Energy als partner onder de arm genomen. Zo kwamen we tot een prachtig project van 1236 panelen dat een piekvermogen van 284 kWp heeft en goed is voor elektriciteitsvoorziening van 85 gezinnen.


Luxilon Industries

Luxilon Industries

Op het dak van Luxilon Industries, op industrieterrein Vosveld te Wijnegem, ontwikkelde Edison Energy in 2010 één van zijn eerste middelgrote projecten. In nauwe samenwerking met Luxilon dat als kernactiviteit productie van hoogwaardige monofilamenten heeft, werd een project op maat van de energieconsumptie uitgewerkt. Met 2324 panelen of 441 kWp geïnstalleerd fotovoltaïsch vermogen wordt jaarlijks bijna 400MWh elektriciteit opgewekt, goed voor om en bij de 132 gezinnen.


Rozenkwekerij De Vil

Rozenkwekerij De Vil

In de bestaande serres van de voormalige rozenkwekerij De Vil in Meise werd binnen de bestaande structuur een ingenieus fotovoltaïsch project uitgewerkt, waarbij de bestaande beglazing aan de zuidkant werd vervangen door glazen panelen voorzien van zonnecellen. Dankzij intensieve samenwerking met onze partners en het gebruik van kaderloze modules konden 2244 panelen worden geïnstalleerd met een piekvermogen van 516 kWp, waardoor elektriciteit wordt geproduceerd voor bij benadering 155 gezinnen.


Elpo Cuisinex

Elpo Cuisinex

Elpo Cuisinex Wholesale is een gekende groothandel in horecamaterialen gesitueerd in Hasselt, met meer dan 30 jaar historiek. Cuisinex wenste met dit project zijn energiefactuur aan te pakken en heeft hierbij Edison Energy als partner onder de arm genomen. Zo kwamen we tot een project van 1611 panelen dat een piekvermogen van 383 kWp heeft en goed is voor elektriciteitsvoorziening van 114 gezinnen.